How to prepare wild game jerky at home

Hur man förbereder vildviltryck hemma

...nästan lika läcker som RENJER.

Jerky är lättillgängligt att köpa online och i stormarknader, men har du någonsin tänkt på att göra din egen? Det är inte bara ett roligt och välsmakande experiment att genomföra på en söndagseftermiddag, utan du får kombinera dina favoritkryddor och experimentera med ett överflöd av läckra smaker.

Den här artikeln kommer att lära dig hur du förbereder vilt jerky hemma, ett utmärkt mellanmål före matchen eller en sen kvällssnabb.

Så, utan vidare, låt oss komma till det.

Köp kött och smakämnen

Nyckeln till bra ryck ligger i ditt val av kött, vi föredrar älg, ren och vilt. Till skillnad från annat "fetare" kött, som fläsk eller nötkött, är älg, ren och viltkött vad som anses vara "magert kött". Dessa magra kött är lättare att skära i tunna strimlor och håller mycket längre på grund av lägre fetthalt. Dessutom innehåller dessa protein av högre kvalitet - en dietbas för gymbesökare eller fitnessförespråkare, för att inte tala om en hälsosam och välbalanserad livsstil.

När kött torkar ut intensifieras smakerna och lägger till den rika och läckra smaken som alla ryckiga borde ha. När du väljer ditt kött är det bäst att gå så färskt som möjligt, förhindra att det stinker när det är torrt och ytterligare öka smaken.

Ditt val av smakämnen beror på personliga preferenser, men vi kan varmt rekommendera en chili rub eller annan stark men inte alltför intensiv krydda.

Skär och marinera köttet

När du har fått ditt magra kött och smakämnen är det dags att skära (bokstavligen). Generellt gäller att när det gäller att skära köttet, ju tunnare snitt desto bättre (sikta på 0,5 cm tjocka remsor). Dessutom är det upp till dig om du skär med eller mot ådring. Att skära mot säden, kommer att skapa mjukare och lättare att tugga ryckigt. Om du någonsin har haft en svår att tugga ryck, är chansen stor att den har skurits med säden. Så om du älskar att tugga hårt kan det här vara din väg att gå.

Tips: För att göra det lättare att skära köttet, frys in i 1-2 timmar och skär sedan.

Efter att dina köttremsor är styckade är det dags för marinadprocessen. Oavsett om du skapar din egen eller använder en färdig köpt marinad, måste du först placera dina remsor av vildvilt i en låst påse med dragkedja (du kan använda flera om du inte har plats). Häll sedan i marinaden och se till att varje bit jerky täcks för maximal smak.

Placera hela påsen med den ryckiga marinaden i kylen så länge som 24 timmar, låt smakerna intensifiera och fylla. Som en allmän tumregel bör du marinadera ryckigt i minst 4 timmar. Mindre och du kommer inte att få den smaken du har varit sugen på från början.

Ugnstorkar din vildtvätt

Goda nyheter: det är nästan dags att prova, vad vi hoppas ska bli, din läckra vildviltryck. Men först är det dags att dra upp blixtlåset på den låsta väskan som har stirrat på dig på baksidan av kylen och torka ditt tillagade kött i ugnen. Ugnstorkning är det enklaste sättet att torka ryckigt, av alla slag. Detta gör den idealisk för att skapa din egen underbara hjärnskakning av ryckig hemma.

Ställ in ugnen på lägsta värmeinställning (bäst runt 70°C) och låt din ryckig "torka", i huvudsak långsam tillagning i minst 2-5 timmar. Hur lång tid det tar att torka beror på värmen, snittet av köttet och tjockleken på din ryck. Se dock till att du inte tillagar den ryckiga, så undvik temperaturer högre än 80 grader Celsius. Om din ugn inte blir lägre än 80°C, öppna ugnsluckan något för att släppa ut lite värme - låt den stå öppen under hela torkningsprocessen (förbered dig på ett varmt, rostat och ryckigt doftande hem).

Andra metoder för att torka din egen ryck

Förutom ugnstorkning finns det andra metoder för att torka ditt hårda arbete. Två andra populära metoder inkluderar uttorkning och rökning. Om du röker din jerky förstärker man utan tvekan smaken ytterligare. Ofta, när en jerky röks, kommer det att stå detta på förpackningen, nästan som att skryta, rulla in dig och låta dig veta att den smakar fantastiskt.

Den vanligaste metoden att röka jerky är med pelletsrökare. Dessa rökare har ett lågrökalternativ, vilket gör att du kan ställa in den perfekta temperaturen för läckra, hemgjorda jerky. Men du måste få din egen vilja, köpa din egen rökare eller låna ut en av en vän. Bäst att hålla sig till ugnen för nu, om du inte planerar att göra stora satser regelbundet.

Alternativt, om du har verktygen eller vill skapa mer arbete åt dig själv, kan du också torka ut din vildviltryck. Du måste dock skaffa en dehydrator först. Dehydratorer är i huvudsak en elektrisk ugn med låg värme med en liten fläkt för att hålla ett konstant luftflöde. Torka återigen vid temperaturer som inte är högre än 80°C och inte lägre än 60°C, om möjligt.

Kan du inte bry dig om att göra din egen ryckig?

Även om det är enkelt att förbereda din egen vildviltryck, kräver det fortfarande arbete. Om du föredrar att njuta av garanterad smak, oavsett om det är pepprig älg, noggrant saltade renar eller brännande heta viltkött, är det bara att beställa lite RENJER Jerky för att vara säker på att ditt mellanmål är utsökt.

Alla våra jerkies är låga i fett eftersom vi använder magra köttbitar, och är höga i protein, samt fria från tillsatt socker. Ett utsökt, köttigt mellanmål, oavsett om du studerar eller drar ett långt pass på kontoret.

För att se hela vårt sortiment av vildvilt jerky.

För att avsluta

Det har aldrig varit enklare att skapa din egen vildviltryck hemma, att kombinera ditt favoritkött, aromer och marinad för vad som känns som jul i munnen. Bara mycket mindre julaktigt och istället fullpackat med köttig smak.

Kom ihåg att om det låter en alltför svår uppgift att förbereda din egen vildtryck hemma, eller om du inte riktigt har tid, kan du köpa vår läckra magra vildviltryck, levererad direkt till din dörr och packad full med rådjur- läcker smak.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.